Weekly outline

 • 11 November - 17 November

  Week 1
 • 18 November - 24 November

  Week 2
  • View Make a submission Receive a grade

   Stuur de link van je profiel hier in. Zorg ervoor dat je deze week in ieder geval 100XP hebt voor de cursus SQL.

  • Assignment icon
   Opdracht 4: Beoordeel je inzending Opdracht 2: sql.informaticavo.nl van vorige week. Assignment
   Not available unless: The activity Opdracht 2: sql.informaticavo.nl - Oefeningen en opdracht is marked complete
  • Make a submission Receive a grade

   Ga naar www.joinmyquiz.com en maak de quiz "SQL Basis" en gebruik daarbij code: 516819 (Of gebruik link: https://quizizz.com/join?gc=516819 ) - LET OP: DEZE KEER KRIJG JE MAAR 1 POGING OM DEZE TEST TE MAKEN EN ER STAAT EEN DEADLINE OP HET MAKEN VAN DEZE QUIZ.

   Deze test telt mee voor je cijfer binnen CodePanta. Zorg ervoor dat je de quiz gemaakt hebt onder je voor- en achternaam en stuur hier deze opdracht in door alleen je voor- en achternaam in te sturen. Dan kan ik makkelijker een gemaakte quiz aan een beoordeling koppelen. 

  • Op https://sql.informaticavo.nl staat de theorie wat betreft SQL die we deze periode behandelen. Dit doen we via wekelijkse opdrachten die je kan laten beoordelen door de docent zodat je de eigen voortgang in de gaten kan houden. Deze opdrachten tellen mee voor je cijfer binnen CodePanta en bevatten vragen die je terug kan verwachten in de eindtoets.

   Opdracht voor deze week:

   Maak alle opdrachten uit Sectie 2 en stuur hier je antwoorden in. Gebruik voor deze oefeningen de database zoals je kan vinden via: https://tinyurl.com/ydgm7g5z

  • Make a submission Receive a grade

   Dit klinkt makkelijk maar dat is het niet: je aanmelden voor de website hackthebox.eu - Op dit platform kan je leren en vooral oefenen met hacken. De eerste stap is: hack de invite pagina.

   Doe je best en laat hier weten welke stappen je hebt genomen om aan de invite code te komen. Doe dat ook als het nog niet helemaal gelukt is. Je wordt bij deze opdracht beoordeeld op  je uitleg. Jou uitleg (stappenplan) moet zo duidelijk zijn dat een leerling uit de onderbouw (1e of 2e jaars) via jou uitleg toegang kan krijgen tot hackthebox.eu - Probeer hier samen te werken met een leerling maar stuur hier allebei een oplossing en stappenplan in. Kopiëren van antwoorden en plagiaat is verboden. Beoordeling telt mee voor je cijfer in CodePanta.

  • Assignment icon
   PO deel 2: WAT ga je maken? Assignment

   Vorige week heb je antwoord gegeven op de volgende vragen:

   1. Werk je alleen of ga je samenwerken? Met wie?
   2. Wat wordt het thema van je App?
   3. Welke functionaliteiten? (Wat moet je App allemaal kunnen of wat moeten de gebruikers van je App allemaal kunnen doen?)

   Let erop dat je deze opdracht hebt ingeleverd voordat je aan deze opdracht begint. Doe nu het volgende:

   1. Bekijk de lijst met functionaliteiten en probeer die helemaal volledig te maken door daar een complete lijst met functies van te maken. Bedenk je daarbij dat je functionaliteiten kan opdelen in functies. Bijvoorbeeld: de functionaliteit inloggen = a) lezen van gebruikersnaam en b) lezen van wachtwoord, c) vergelijken van gebruikersnaam met bestaande gebruikers in database en d) controleren of ingevulde wachtwoord bij deze gebruiker hoort en vervolgens het inloggen zelf waarbij e) er bepaalde informatie getoond wordt aan de gebruiker. 
   2. Probeer alle genoemde functies nu te vertalen maar een SQL query. Meest eenvoudig voorbeeld: je wilt op de voorpagina alle gegevens van alle auto's uit de database laten zien dan krijg je iets van: SELECT * FROM autos; Maar als je een filterfunctie wilt dan krijg je dus een wat ingewikkelder SQL. 
   3. Stuur hier je voorlopige lijst met functies en SQL queries in. Als je alleen werkt, zijn dat minstens 4 SQL, bij samenwerking minstens 6 SQL Queries. Bij samenwerking wil ik zien wie welke SQL heeft uitgewerkt. Iedereen stuurt dus deze opdracht in en dan vooral de functies en SQL queries waar jezelf aan hebt gewerkt.

   LET OP: DEADLINE STAAT OP EINDE VAN DEZE WEEK. 

   Not available unless: The activity PO deel 1: WAT ga je maken? is marked complete
 • 25 November - 1 December

  Week 3
 • 2 December - 8 December

  Week 4
 • 6 January - 12 January

  • Assignment icon
   Opdracht 7: Beoordeel je inzending Opdracht 5: sql.informaticavo.nl Assignment
   Not available unless: The activity Opdracht 5: sql.informaticavo.nl - Oefeningen en opdracht is marked complete
  • View Make a submission Receive a grade

   Zorg ervoor dat je voor de cursus SQL 140XP hebt gehaald deze week. Stuur hier opnieuw de link in naar je Sololearn account. 

   1. Ga naar https://www.mindomo.com/join.htm en gebruik code: LkhEe
   2. Maak een account aan bij Mindomo.com zodat je ook later verder kan werken aan je mindmap.
   3. Kijk of je iemand ziet in de lijst met wie je wilt samenwerken of start zelf een nieuwe groep.
   4. Werk zo in tweetallen en begin met benoemen van thema's die volgens jullie met Security (in de context Informatica) te maken hebben. 
   5. Groepeer alle genoemde thema's binnen hoofdthema's.
   6. Probeer 3 hoofdthema's te bedenken die samen alle termen bevatten.
   7. Exporteer je Mindmap als afbeelding (zie de Fleeq hieronder) en stuur die afbeelding hier in. 

  • Assignment icon
   Vervolgopdracht Mindmap Assignment

   Bij de vorige opdracht heb je samen met iemand anders een mindmap gemaakt waarbij je thema's die met Security te maken hebben, geplaatst hebt binnen 3 hoofdthema's. Werk nu verder aan deze zelfde Mindmap en volg stappenplan:

   1. Kies als hoofdthema's: A - Toegang B- Rechten en C - Beschikbaarheid - Dat zijn volgens de theorie de drie thema's waaronder alle andere thema's passen. 
   2. Plaats alle door jullie genoemde termen onder één van deze drie hoofdthema's - je kan groeperen door te slepen en te verplaatsen maar ook door bijvoorbeeld kleuren te gebruiken. 
   3. Bedenk bij elk hoofdthema minstens twee actuele veiligheid-issues (die afgelopen jaar in het nieuws zijn geweest). 
   4. Exporteer de mindmap opnieuw als afbeelding en lever die afbeelding hier in ter beoordeling. 

   Not available unless: The activity Maak een Mindmap (tweetallen) volgens stappenplan en lever die hier in. is marked complete
  • Lever de opdrachten uit sectie 3. Die kan je vinden op https://sql.informaticavo.nl/index.html?opdrachten2.html - Vervolgens wordt jouw inzending beoordeeld door een medeleerling en beoordeel jij de inzending van een medeleerling. Je krijgt hier een cijfer voor jouw uitwerking van de opdrachten en een cijfer voor jouw beoordeling van de opdrachten van de andere leerling. Volg het stappenplan. 

  • Ga naar PHPMyAdmin in je hosting account of start met een gratis database en PHPMyAdmin versie op https://remotemysql.com 

   1. Gebruik je bestaande database of maak een nieuwe database aan (vaak sneller en leidt tot minder errors). 
   2. Maak tenminste 3 tabellen aan die met elkaar te maken hebben.
   3. Zorg dat elke tabel minstens 4 velden / kolommen kent. 
   4. Maak minstens twee logische relaties aan tussen de tabellen. 
   5. Exporteer je ontwerp als PDF en stuur die hier in. 

 • 13 January - 19 January